React Ionic gebruiken in productie

Sem Postma, 20 Mei 2020

Voor- en nadelen van het gebruik van React Ionic in productie.

Na lang overwegen tussen ontwikkelraamwerken zoals Xamarin, React Native en Flutter hebben we uiteindelijk besloten om over te schakelen naar Ionic React.

Project Details

App Naam

Healing App

Project looptijd

6 Maanden

Voordelen

Capacitor

Ionic 4 word geleverd met capacitor. Als u ooit hybride react-apps hebt ontwikkeld met cordova en monaco, taco, enz. dan weet je hoe gemakkelijk de basics kunnen zijn, maar wat een nachtmerrie het einde van de ontwikkelingslevenscyclus kan worden. Capacitor wordt geleverd met een aantal standaard plug-ins die in de meeste van uw behoeften voorzien. U hoeft geen cordova-plug-ins te installeren om een ​​splash-scherm of een andere kleur aan uw statusbalk toe te voegen. Als je wilt, kun je nog steeds cordova-plug-ins installeren met Ionic Native Plugins. Het werkt als volgt:

npm install @ionic-native/javascript-package-name
npm install cordova-plugin-name
npx cap sync

Ionic Ecosystem

Het Ionic framework is waarschijnlijk het beste hybride framework voor de ontwikkeling van mobiele apps. Ionic zorgt voor een gemakkelijk thema en implementatie. Het ecosysteem bevat ook de Ionic CLI, een opdrachtregelprogramma dat je apps opstart en ontwikkelingshulpmiddelen biedt. U kunt Ionic Appflow ook gebruiken voor continue implementatie. In vergelijking met frameworks zoals OnsenUI biedt Ionic veel meer, niet alleen qua styling en visuele componenten, maar ook als een complete oplossing voor de ontwikkeling van hybride apps. 

Stabiliteit

Vergeleken met projecten als React Native en cordova / monaca, is Ionic React een zeer stabiel framework. In plaats van te abstraheren, probeert Ionic je niet in de weg te zitten, wat echt een besparing is als je eenmaal begint met het bouwen van complexere apps. 

DOM

Een van de belangrijkste voordelen van bouwen met Ionic React is dat u de DOM kunt gebruiken, de krachtigste gebruikersinterface die op vrijwel alle apparaten is ingebouwd ;). Hoewel een grote kennis van webtechnologieën en platformverschillen absoluut vereist is om dit een pro en geen con te maken. Een ander voordeel van het gebruik van de DOM is natuurlijk dat u zich slechts op één uitvoeringsomgeving hoeft te richten.

Live herladen & Debuggen in de browser

Live herladen wordt standaard ingeschakeld bij het gebruik van Ionic, dit bespaart u veel ontwikkeltijd. Ook niet hoeven te debuggen op een virtuele machine is een groot voordeel.

Nadelen

Prestatie

Veel mensen lijken prestatieproblemen te hebben bij het gebruik van Ionic-React, na wat prestatie debuggen te hebben gedaan met behulp van chrome devtools lijkt het erop dat veel Ionic React 4 componenten behoorlijk zwaargewicht componenten zijn. Sommigen speculeren dat React niet goed omgaat met de nieuwe Ionic 4 Web Components (Shadow DOM). Prestaties zullen natuurlijk altijd een zeer belangrijke overweging zijn bij het bouwen van hybride apps. Bij het bouwen van zeer prestatie-kritische apps op low-end apparaten met veel animaties, is native waarschijnlijk een beter idee.

Adoptie door de community

Helaas heeft Ionic-React niet de wijdverbreide adoptie gezien die projecten als React Native hebben. Hoewel ik persoonlijk niet veel problemen ben tegengekomen, kan het soms moeilijk zijn om online oplossingen voor problemen te vinden.

Thank you for reading!