Lancering van Cast to Sonos

Sem Postma, 6 Januari 2023

Cast je Google Chrome-tabblad naar elk Sonos-apparaat.

Na veel tijd en heel veel testen ben ik blij om eindelijk deze applicatie voor Sonos vrij te geven aan het grotere publiek!

Cast to Sonos is een browser extensie voor Google Chrome, waarmee je gratis audio kan streamen naar je Sonos systeem. Casttosonos biedt een vergelijkbare ervaring als de cast naar Chromecast-functie in Chrome-browsers. De extensie is beschikbaar in meer dan 40 verschillende talen en de gebruikersaantallen nemen ontzettend snel toe!

Naam

Cast to Sonos

Hoe werkt het?

Bijna iedereen is wel bekend met Chromecast, waarmee je gemakkelijk video’s kan streamen naar je TV. Nu kun je eindelijk, net als bij Chromecast, gemakkelijk audio streamen naar je Sonos apparaat, bijvoorbeeld vanaf Youtube of Soundcloud!

Let wel op, Cast to Sonos is bedoeld om muziek mee af te spelen. Je zult merken dat er vertraging is wanneer je muziek probeert af te spelen. Je kunt hier meer over lezen op de website: https://casttosonos.com/

Hoe installeer ik de extensie?

Je kunt Cast to Sonos installeren door de volgende URL te openen in je Google Chrome browser: https://chrome.google.com/webstore/detail/cast-to-sonos/defbpbmenfaikcnhmamnghdlcmahjaib?utm_campaign=p1

Na de installatie kun je eenvoudig alle audioclips die je in Chrome kunt afspelen, naar je Sonos-apparaat casten door naar de rechterbovenhoek te gaan en op het puzzelpictogram te klikken.

Door te klikken op “Cast to Sonos” kun je de app openen. Na het openen van de extensie kun je een keuze maken om de gratis versie met beperkte kwaliteit of de premium versie te gebruiken. Daarna kun je de kamer en de groep selecteren waarnaar je wilt casten.

Als je geen verbinding kunt maken, zorg er dan voor dat geen andere app je Sonos-apparaat gebruikt, bijvoorbeeld Spotify of YouTube. Probeer te pauzeren of de verbinding te verbreken met de app die momenteel je Sonos-apparaat gebruikt.

Als u technische problemen ondervindt, kunt u naar de “Ondersteuningspagina” van de Chrome Web Store gaan en uw vragen daar achterlaten. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Gratis vs Betaald

Op dit moment bied ik een freemium prijs model aan, waarbij gebruikers extra kunnen betalen voor verbeterde audio kwaliteit.

Audio kwaliteit

Bitrate Encoding Sample rate
Gratis 128kbs Mp3 48000
Betaalde versie 256kbs Mp3 48000

Technische opmerking over de vertraging: deze extensie streamt de audio vanaf je tabblad naar je Sonos-apparaat. Er is een vertraging omdat de audio eerst naar een externe server moet worden gestreamed voordat je Sonos apparaat de stream kan inladen. Dit is ook hoe Chromecast werkt. Het voordeel is dat het werkt voor elke website en met elke soort audiobron die Google Chrome ondersteunt.

 

Met deze extensie kun je van je Sonos-apparaat geen pc-speakers maken. U kunt beter een paar goede normale pc-luidsprekers kopen.

Bedankt voor het lezen!